Structura metalica


Skela Industries, cu o experienta de peste 20 de ani in proiectare, uzinare, montaj si mentenanta structuri metalice, include in portofoliul sau si proiecte de structuri metalice multietajate amplasate in zone seismice. Datorita avantajelor otelului (rezistenta, suplete, elasticitate, durabilitate, reciclabilitate), multe cladiri moderne si nu numai sunt concepute pe structura de rezistenta metalica.
Cu asamblare prin buloane sau prin sudare pe santier, structurile metalice sunt tot mai des intalnite, astazi.

Structura metalica pt. cladiri multietajate

Mai ales in cazul zonelor seismice (cum este si Romania), constructiile pe structura metalica sunt des intalnite. Fie ca vorbim de o structura metalica hala, de un acoperis cu structura metalica de un bloc structura metalica (cu apartamente de locuit, cu spatii de birouri sau cu functiune mixta) ori de case pe structura metalica, intalnim la tot pasul constructii cu structuri metalice.

Bloc structura metalica

Un bloc cu apartamente de locuit sau o cladire de birouri multietajata cu structura metalica se regasesc in orice metropola a lumii. Cele mai inalte cladiri din Romania, cu amprenta la sol relativ redusa si multe etaje, sunt construite pe structura metalica sau pe structura mixta otel-beton (combinatie de elemente din otel laminat si elemente din beton armat).

Structura metalica pt. cladire cu structura mixta otel-beton - Skela Industries

La unele proiecte, elementele structurale din otel sunt inglobate, total sau partial, in elementele structurale din beton armat, combinand avantajele otelului structural (rezistenta, ductilitate, suplete) cu cele ale betonului (rigiditate si rezistenta la compresiune).

Grinzi ajurate, grinzi si stalpi din europrofile, structuri metalice spatiale complexe, elemente din table sudate etc. pot fi integrate in structuri mixte otel-beton ale blocurilor de apartamente de locuit, ale cladirilor de birouri etc.

Structura metalica ignifugata cladire multietajata - Skela Industries

Parcari etajate

Amplasate, de multe ori, in zone aglomerate ale metropolelor, pe suprafete reduse, parcarile supraterane multietajate trebuie sa aiba un raport maxim intre suprafata utila si suprafata construita. Deoarece otelul este un material ce asigura elemente structurale suple si rezistente, multe parcari etajate se construiesc pe structura metalica.

Structura metalica parcari etajate - Skela Industries

Parcarile supraterane multietajate sunt un tip de constructii ce beneficiaza la maximum de avantajele oferite de o structura metalica. Desi nu este cea mai ieftina varianta, structura metalica are unele avantaje care o impun ca solutie eficienta, in special in orasele mari.

Optimizare costuri structura metalica

Pentru orice tip de proiect de constructii pe structura metalica, cea mai buna solutie de optimizare a costurilor este integrarea proiectarii cu productia, transportul si montajul structurii. Pe langa optimizarea costurilor, este si un castig important in ceea ce priveste scurtarea termenelor de livrare si incadrarea in termenele impuse pt. fazele proiectului.

Skela Industries asigura toate produsele si serviciile asociate cu orice tip de structura metalica: proiectare, fabricatie (uzinare), transport la santier, montaj si mentenanta (daca este cazul).

Distribuie pe LinkedIn Distribuie pe Facebook Tweet