Hale industriale


Constructie hale industriale metalice

Notiunea de hale industriale defineste, de fapt, o gama variata de hale pentru:

 • facilitati de productie ori linii de asamblare;
 • depozite si centre logistice;
 • hypermarket -uri / magazine retail / centre comerciale / piete agroalimentare;
 • spatii expozitionale;
 • service si/sau showroom auto etc.

Constructii-hale-industriale - Skela Industries

In principiu, e vorba de solutii de inchidere spatii mari, de constructii care acopera o suprafata mare de teren, fara a necesita o compartimentare la interior.

Proiecte hale industriale

Cel mai adesea, proiectia in plan orizontal a unei hale industriale este de forma dreptunghiulara, dar, la nevoie, forma in plan poate fi “L” sau “U” sau chiar mai complexa.

Intalnim o varietate mare de proiecte de hale industriale, cu structura metalica, de beton armat (prefabricat) ori mixta (elemente din beton prefabricat si elemente structurale din otel). De obicei, indiferent de structura, inchiderea perimetrala se face cu panouri sandwich hale industriale.

Proiecte hale industriale - Skela Industries

Datorita proprietatilor sale (rezistenta, suplete, flexibilitate, versatilitate, durabilitate, buna comportare la seism), otelul e materialul preferat, astfel incat majoritatea proiectelor de hale industriale sunt pe structura metalica.

Sunt firme de constructie hale industriale care ofera proiecte-tip (numite si “kit hala industriala”), uneori fara montaj inclus, ca solutie de hala industriala ieftina. Totusi, varianta de proiect adaptat nevoilor clientului castiga teren in constructia de hale metalice si isi dovedeste avantajele, in exploatare, fiind o investitie buna.

Cost constructie hala industriala

Fara indoiala, o hala industriala reprezinta o investitie semnificativa si e de inteles ca bugetarea sa se faca cu mare atentie.

In mare, aceste costuri ar putea fi legate de:

 • studiu de fezabilitate, pre-proiectare;
 • proiectare;
 • productie (uzinare);
 • montaj (punere in opera);
 • costuri de exploatare, mentenanta;
Structuri hale industriale - Skela Industries

Modalitatea sigura de optimizare a investitiei, de reducere a costurilor de constructie a unei hale industriale, este alegerea unui furnizor capabil, calificat si cu experienta, care ofera servicii integrate (proiectare, productie, transport si montaj). Astfel, in toate etapele, exista control, coordonare si grija pentru rezultatul livrat catre etapa urmatoare.

Chiar si in cazul in care aveti un proiect-tip de hala industriala si doriti doar productie si montaj, e posibil ca o re-proiectare (optimizare a proiectului), inainte de faza de uzinare, sa aduca dupa sine o reducere de costuri, in final.

Achizitionarea serviciilor integrate (proiectare, productie montaj) se poate limita la structura metalica a halei industriale sau la intreaga anvelopa – hala industriala “la cheie”.

Hale industriale la cheie

Definitie: Uzual, prin hala industriala metalica la cheie se intelege anvelopa completa a halei, ce include proiectare, productie / aprovizionare si montaj pentru:

 • structura metalica pt. pereti si acoperis;
 • panouri sandwich pt. pereti si acoperis;
 • usi, ferestre, luminatoare, trape de fum;
 • sisteme de colectare apa pluviala (jgheaburi hale industriale);
 • accesorii de tabla ambutisata (de otel sau aluminiu) pt. inchideri, picuratoare, pervaze, “flashing -uri”.

Un avantaj important, in cazul unei hale la cheie (proiectata, produsa si montata de aceeasi firma de constructii hale industriale) este conceptul unitar, posibilitatea corelarii (inca din faza de pre-proiectare) tuturor materialelor si proceselor inglobate in investitie, minimizand la maximum adaptari / inadvertente / incompatibilitati ce cresc, in final, costurile.

Hale industriale la cheie - Skela Industries

Skela Industries ofera aceste servicii integrate de constructie hale industriale la cheie, proiectarea, uzinarea (atat a structurii metalice cat si a accesoriilor) facandu-se “in-house”. Pentru celelalte servicii incluse (transport, montaj, aprovizionare materiale aditionale) lucram cu parteneri de traditie, pe care stim ca ne putem baza.

In final, primiti o hala industriala “la cheie”, dintr-o singura sursa, cu cel mai bun raport intre pretul platit si calitatea primita, in cel mai scurt timp posibil.

Skela Industries este partenerul dvs. de incredere daca aveti nevoie de structuri metalice industriale, poduri si pasarele metalice mari, hale metalice, supratraversari din otel, orice tip de hale agricole si industriale, cladiri multietajate cu structura metalica.

Distribuie pe LinkedIn Distribuie pe Facebook Tweet