Poduri metalice


Poduri si pasarele metalice, supratraversari

Adesea, pentru proiecte de infrastructura rutiera sau feroviara, sunt necesare poduri, pasarele, supratraversari peste cursuri de apa, cai rutiere sau feroviare, vai adanci, relief accidentat etc.

O solutie des intalnita la supratraversari de infrastructura rutiera ori infrastructura feroviara se bazeaza pe diverse tipuri de poduri metalice, poduri cu tablier metalic sau poduri cu tablier mixt (elemente de structura metalica si placa din beton armat). Acestea au avantajul ca pot acoperi deschideri mari, pastrand incarcarile din greutatea proprie in limite rezonabile.

Structura metalica pt tablier mixt pod infrastructura rutiera

Tipuri de poduri

In general, in functie de destinatia lor, podurile pot fi:

 • poduri rutiere;
 • poduri cale ferata (poduri feroviare);
 • poduri combinate sau mixte (rutiere + feroviare + pietonale);
 • poduri apeducte;
 • poduri pt conducte de apa, gaze, agent termic etc.

Dupa lungime (deschidere), podurile pot fi clasificate in:

 • podete (sub 5 m);
 • poduri mici (5-20 m);
 • poduri medii (20-50 m);
 • poduri mari (50-100 m);
 • poduri foarte mari (peste 100 m).

La poduri cu lungimi mari si foarte mari, adesea se adopta solutia de pod cu tablier metalic sau pod cu tablier mixt (otel + beton armat).

Tipuri poduri metalice

In functie de destinatie, de deschidere, de conditiile din teren etc., podurile metalice pot avea structuri de mai multe tipuri:

 • cu grinzi cu zabrele (ferme metalice);
 • cu grinzi simple (profile cu inima plina sau grinzi chesonate);
 • cu grinzi ajurate;
 • structuri metalice spatiale, din bare de otel etc.

Productie structura metalica tablier pod infrastructura rutiera - Skela Industries

Indiferent de tipul de structura metalica necesar unui pod de infrastructura rutiera sau feroviara, unui viaduct, apeduct sau pod metalice pt conducte, Skela Industries poate produce, transporta si instala structura metalica necesara.

Tablier metalic pod

La poduri pt. proiecte de infrastructura rutiera sau feroviara, cu deschideri mari si pile (picioare) rare, adesea se alege solutia unui tablier metalic sau a unui tablier mixt (structura metalica + placa beton armat). Un exemplu este podul rutier de pe Centura Bacaului (Autostrada Moldovei A7).

Transport si descarcare tronson metalic tablier pod autostrada - Skela Industries

Pentru acest pod de autostrada, de 172 m lungime, cu tablier mixt, Skela Industries a produs structura metalica a tablierului (semicasete metalice), livrata in tronsoane agabaritice. Mai multe detalii, aici: Pod Centura Bacau

Pasarele pietonale metalice

Supratraversarea pietonala a cailor ferate, a drumurilor expres, a liniilor de metrou de suprafata etc. se face uzual cu pasarele pietonale pe structura metalica. Fie ca sunt pasarele metalice cu grinzi cu zabrele, pe grinzi din profile metalice sau din tabla de otel, pasarelele pietonale metalice sunt o solutie buna, in special pentru deschideri mari. Skela Industries ofera, indiferent de tipul de pasarela pietonala metalica solicitat, proiectarea, uzinarea, transportul si montajul specializat.

Structura pasarela metalica pietonala lungime mare - Skela Industries

Am produs, transportat si instalat, impreuna cu partenerii nostri, structura metalica pentru pasarela pietonala Berceni (beneficiar Sectorul 4 al Bucurestiului) – 65 m lungime, 3 tronsoane, peste 100 tone. Detalii aici: Pasarela pietonala Berceni

Skela Industries este partenerul dvs. cu experienta si de incredere in proiectarea, re-proiectarea, uzinarea, transportul si montajul de structuri metalice, poduri si pasarele, hale industriale, constructii metalice grele, orice tip de hale metalice, totemuri si unipol -uri publicitare, hale agricole, cupole si copertine metalice mari, structuri-suport panouri fotovoltaice, hangare pe structura metalica, structuri metalice pentru sere, benzinarii, proiectare si constructie hale etc.

Distribuie pe LinkedIn Distribuie pe Facebook Tweet